Ételek finomságok

Sziasztok! Minden féle receptet szeretnék felrakni amit már főztem vagy amiket ki szeretnék probálni .Remélem találtok olyant ami megtetszik nektek is.

Túrótorta



Hozzávalok:

50dkg túró

12 evökanál porcukor

2 citrom reszelt héjja

2cs vanilliáscukor

8dl tejszin

2cs zselatin


A túrót törd át keverd össze a porcukorral a vanilliáscukorral és a citromhéjával. A tejszint verd habbá és ovatosan forgasd bele a túróba. A zselatint a csomagoláson lévő utmutató szerint készitsd el és lassan csurgasd hozzá a túróhoz. Öntsd bele egy formába és tedd hűtöbe néhány orára. Keverhetsz bele friss gyümölcsöt, vagy tehetsz a tetejére babapiskotát.




Túró rudi



Hozzávalok:

tészta:20dkg liszt, 3e.k.porcukor, 10dkg rámavaj,1/2 csomag sütöpor, 1e.k,cukrozatlan kakaopor 2 e.k. tejfö

töltelék:1/2kg túró,3e.k. búzadara,20dkg porcukorizlés szerint mazsola,1cs vanilliáscukor,1 egész tojás

máz:15dkg porcukor,2e.k. te,2e.k. kakaó,6dkgvaj

Elkészités: Atészta hozzávaloit összegyurjuk, kinyutjuk és egy kivajazott lisztezet özgerincsütöbe nyomkodjuk,úgy hogy a széle böven tullogjon.A tölteléket a hozzávalokkal összeálitom és a tésztába egyengetem,a tésztaszélekkel beboritom. 20 percig sütöm.Sütés után tálra boritom,amikor kihült a mázzal leöntöm.

Nagyon finomNevetés



Almás pite

Hozzávalok a tésztához:

25dkg margarin,40dkgfinomliszt,12dkg porcukor,1 tójássárgáa,1cs sütöpor,1cs vanilliáscukor,1 kis tejföl,1/2citrom reszelt héja

töltelék:2kg alma , fahéj,2cs vanilliáscukor,10dgk porcukor

Arámát a lisztben elmorzsolom és a többi hozzávalokkal ruganyos tésztát készitek 2 cipora osztom az egyiket kinyutom és a  kizsirozott lisztezet tepsibe helyezem. A töltelékhez az almát lereszelem izesitem és én egy kicsit meg szoktam dinsztelni ha kihült a tésztára rakom ,majd kinyujtom a másik lapot és ráhelyezem a töltelékre. Villával megszurkálom és kb 40 percig elömelegitett sütöbe készre sütöm. Ha kihült porcukorral meghintem a tetejét.

Egyszerü és nagyon finomNevetés



Szelet kétféle krémmel

Hozzávalok:


4 tojás, 200 g porcukor, 4 kanál víz, 200 g darás liszt


Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habverővel sűrűre verjük. A sűrű masszába belekeverjük a lisztet és a keményre vert tojáshabot. A tepsit kikenjük, liszttel meghintjük, és a tésztát egyenletesen rákenjük. Bemelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát megkenjük kakaókrémmel, erre rákenjük a diótölteléket, és leöntjük csokoládémázzal. Hideg helyre állítva hagyjuk, hogy a krém kemény legyen, és csak azután szeleteljük fel.


Kakaókrém: 2 tojássárgája, 80 g porcukor, 30 g kakaó, 250 g vaj
A tojássárgáját, cukrot és kakaót habüstbe tesszük, és gőz fölött sűrűre verjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és jól kikeverjük.


Diótöltelék: 100 g vaj, 150 g porcukor, 250 g dió, 1 dl rum
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az őrölt diót és a rumot, és jól kikeverjük.


Csokoládémáz: 100 g csokoládé, 100 g vaj

A megpuhított csokoládéhoz adjuk a vajat és keverjük, míg keményedni kezd


Oroszkrém tórta



Hozzávalók (-):

  • Tetejére díszítésnek:
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 dl tejszín
    • 1 cs. habfixáló
  • Krém:
    • 1 evőkanál zselatin
    • 4 dl tejszín
    • 0,5 dl rum
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 dl tej
    • 1 cs. vaníliás pudingpor
    • 10 dkg mazsola
  • Tészta:
    • 7 tojásból piskóta


Elkészítése: A 7 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon és három részbe elvágjuk. A pudingport a tejjel, a cukorral, mazsolával sűrű péppé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk, majd felmelegítjük. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral és 1 vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és keverés közben belecsurgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A rummal ízesítjük, és a krémmel megkenjük a lapokat. 2 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverünk, beleteszünk 1 cs. habfixálót és ezzel bevonjuk, és díszítjük a tortát.


Kekszes özgerinc

Hozzávalók (25 szelet (kb)):

    • 5 dkg keserű kakaópor
    • 25 dkg porcukor
    • 2 dl víz
    • 50 dkg háztartási keksz
    • 0,3-0,5 dl rum
    • 25 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítése: A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.



Feketeerdei tórta



Hozzávalók (- egy 24 cm átmérőjű, 2 l térfogatú sütőformához):

  • A töltelékhez:
    • 5 dkg csokoládé
    • 2 evőkanál porcukor
    • 7,5 dl tejszín
    • 2 evőkanál cseresznyepálinka vagy meggylé
    • 3 teáskanál étkezési keményítő
    • 1 üveg meggybefőtt (kb. 45 dkg gyümölcs)
  • A tésztához:
    • 5 dkg kakaópor
    • 15 dkg finomliszt
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • 20 dkg barna cukor
    • 8 db tojás
    • 2 evőkanál Rama Sütőmargarin


Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját nyolc evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és tizenhat szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggy-massza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük. A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.



Rusei sapkák


  • A szóráshoz:
    • 30 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
    • 16 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg Rama Sütőmargarin
  • A krémhez:
    • 25 dkg porcukor
    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg rétesliszt
    • 30 dkg Rama Sütőmargarin
  • A tésztához:
    • fél dl víz
    • fél csomag sütőpor
    • 3 dkg kakópor
    • 20 dkg finomliszt
    • 30 dkg kristálycukor
    • 6 db tojás


Elkészítése: Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.


Kokusz kocka



Hozzávalók (32 szelet):

  • A mázhoz:
    • 1 evőkanál rum
    • 20 dkg porcukor
    • 4 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
    • 25 dkg kókuszreszelék
    • 25 dkg porcukor
    • 5 db tojásfehérje
  • A tepsi kikenéséhez:
    • finomliszt
    • Rama Sütőmargarin
  • A tésztához:
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 db tojássárgája
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
    • 20 dkg barna cukor
    • 35 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 20 dkg puha Rama Sütőmargarin


Elkészítése: A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


Kapuciner szelet


Hozzávalók (25 szelet):

  • A bevonáshoz:
    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • A krémhez:
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 25 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag főzni való tejszínízű pudingpor
    • 25 dkg Rama Sütőmargarin
  • A tepsi kikenéséhez:
    • 1-2 evőkanál finomliszt
    • 2 dkg Rama Sütőmargarin
  • A tésztához:
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 db tojás
    • 10 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítése: A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, tortabevonóval vagy csokimázzal bevonjuk.


Tejszelet


Hozzávalók (44 fő):

  • A mázhoz:
    • 3 evőkanál víz
    • 25 dkg étcsokoládé
    • 8 dkg Rama Sütőmargarin
  • A krémhez:
    • 8 dl habtejszín
    • 3,75 dkg zselatinpor
    • 3,75 dl tej
    • 5 csomag vaníliás cukor
    • 5 evőkanál kristálycukor
  • A tepsi kikenéséhez:
    • finomliszt
    • Rama Sütőmargarin
  • A tésztához:
    • 1 csapott kiskanál mézessütemény fűszerkeverék
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 dkg kakaópor
    • 30 dkg finomliszt
    • 6 evőkanál víz
    • 20 dkg kristálycukor
    • 8 tojás
    • 8 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítése: 1. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk, 1-2 percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, margarinos masszára tesszük. A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. 2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő, és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk. 3. Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, kevergetve fölforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, míg a zselatin felolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos zselatinos tejet. 4. Ezt a könnyű habot gyorsan,¬ mielőtt megdermedne,¬ rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. 5. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanaalzzuk, a margarint hozzáadjuk, kis lángon kevergetve fölolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva fölolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik, és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A sütemény tetején elsimítjuk. 6. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét (nagyjából 8x3 cm-eseket), mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint fölszeleteljük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 13
Össz.: 2 636

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemény receptek
Ételek finomságok - © 2008 - 2024 - bubu-recept.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »