Hozzávalok:
50dkg túró
12 evökanál porcukor
2 citrom reszelt héjja
2cs vanilliáscukor
8dl tejszin
2cs zselatin
A túrót törd át keverd össze a porcukorral a vanilliáscukorral és a citromhéjával. A tejszint verd habbá és ovatosan forgasd bele a túróba. A zselatint a csomagoláson lévő utmutató szerint készitsd el és lassan csurgasd hozzá a túróhoz. Öntsd bele egy formába és tedd hűtöbe néhány orára. Keverhetsz bele friss gyümölcsöt, vagy tehetsz a tetejére babapiskotát.
Hozzávalok:
tészta:20dkg liszt, 3e.k.porcukor, 10dkg rámavaj,1/2 csomag sütöpor, 1e.k,cukrozatlan kakaopor 2 e.k. tejfö
töltelék:1/2kg túró,3e.k. búzadara,20dkg porcukorizlés szerint mazsola,1cs vanilliáscukor,1 egész tojás
máz:15dkg porcukor,2e.k. te,2e.k. kakaó,6dkgvaj
Elkészités: Atészta hozzávaloit összegyurjuk, kinyutjuk és egy kivajazott lisztezet özgerincsütöbe nyomkodjuk,úgy hogy a széle böven tullogjon.A tölteléket a hozzávalokkal összeálitom és a tésztába egyengetem,a tésztaszélekkel beboritom. 20 percig sütöm.Sütés után tálra boritom,amikor kihült a mázzal leöntöm.
Nagyon finom
Hozzávalok a tésztához:
25dkg margarin,40dkgfinomliszt,12dkg porcukor,1 tójássárgáa,1cs sütöpor,1cs vanilliáscukor,1 kis tejföl,1/2citrom reszelt héja
töltelék:2kg alma , fahéj,2cs vanilliáscukor,10dgk porcukor
Arámát a lisztben elmorzsolom és a többi hozzávalokkal ruganyos tésztát készitek 2 cipora osztom az egyiket kinyutom és a kizsirozott lisztezet tepsibe helyezem. A töltelékhez az almát lereszelem izesitem és én egy kicsit meg szoktam dinsztelni ha kihült a tésztára rakom ,majd kinyujtom a másik lapot és ráhelyezem a töltelékre. Villával megszurkálom és kb 40 percig elömelegitett sütöbe készre sütöm. Ha kihült porcukorral meghintem a tetejét.
Egyszerü és nagyon finom
A megpuhított csokoládéhoz adjuk a vajat és keverjük, míg keményedni kezd
Hozzávalók (-):
Elkészítése: A 7 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon és három részbe elvágjuk. A pudingport a tejjel, a cukorral, mazsolával sűrű péppé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk, majd felmelegítjük. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral és 1 vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és keverés közben belecsurgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A rummal ízesítjük, és a krémmel megkenjük a lapokat. 2 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverünk, beleteszünk 1 cs. habfixálót és ezzel bevonjuk, és díszítjük a tortát.
Hozzávalók (25 szelet (kb)):
Elkészítése: A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Hozzávalók (- egy 24 cm átmérőjű, 2 l térfogatú sütőformához):
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját nyolc evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és tizenhat szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggy-massza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük. A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Elkészítése: Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
Hozzávalók (32 szelet):
Elkészítése: A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzávalók (25 szelet):
Elkészítése: A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, tortabevonóval vagy csokimázzal bevonjuk.
Hozzávalók (44 fő):
Elkészítése: 1. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk, 1-2 percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, margarinos masszára tesszük. A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. 2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő, és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk. 3. Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, kevergetve fölforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, míg a zselatin felolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos zselatinos tejet. 4. Ezt a könnyű habot gyorsan,¬ mielőtt megdermedne,¬ rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. 5. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanaalzzuk, a margarint hozzáadjuk, kis lángon kevergetve fölolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva fölolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik, és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A sütemény tetején elsimítjuk. 6. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét (nagyjából 8x3 cm-eseket), mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint fölszeleteljük.